Yleisiä ohjeita tukipyynnön tekemiseen


Kun teet tukipyyntöä Profizille on hyvä ottaa huomioon muutama seikka.


  • Varmista, että yritykselläsi on etäyhteysohjelma TeamViewer ladattuna ja toimintakunnossa. Katso tarkemmat asennusohjeet artikkelista Profizin etäyhteysohje
  • Jos vain mahdollista, otsikoi tukipyyntösi niin, että otsikosta käy ilmi viestin sisältö.
  • Jos mahdollista, ota SAP:n virheviestistä tai muusta ongelmaan liittyvästä tilanteesta ruutukaappaus. Yksi kätevä tapa tähän on käyttää ilmaista ohjelmaa, jonka avulla kuvaan voi tehdä myös tarkentavia merkintöjä (Profizilla käytössä esim. LightShot). Mitä selkeämmin ja tarkemmin ongelma on kuvattu, sitä nopeampaa sen selvittäminen on. 
  • Ilmoita viestissä selkeästi kuinka tärkeä ja kiirellinen tukipyyntö on ja saako ongelman selvittämiseen käyttää aikaa. Kommunikoi meille myös,  jos kyseessä on enemmän "nice to know" -tyylinen asia, jonka selvittämisellä ei ole kiire tai selvittäminen ei ole tuntien penkomisen väärtti. 
  • Jos viestisi on vastaus tai suoraan jatkoa aikaisempaan tikettiin, vastaa suoraan kyseiseen tikettiketjuun.


Uuden tiketin avaaminen


 Kun olet kirjautuneena portaaliin, uusi tiketti luodaa klikkaamalla New Support Ticket -painiketta. Painike löytyy niin päänäkymästä kuin Tickets-välilehdeltäkin. 
Tiketille valitaan lähettäjä ja aihe. Kentässä on oletusarvona asiakasportaalin kirjautuneen henkilön sähköpostiosoite. Description-kenttään kirjoitetaan viestin sisältö. Description-kentän yläosassa on tekstin muotoiluun tarkoitetut työkalut. Attach a file -kohdasta viestiin voi liittää tiedostoja. Viesti lähtee eteenpäin Submit-painikkeesta.

Tiketilllä käytävään keskusteluun voi lisätä myös muita henkilöitä painamalla tiketin yläpalkin oikeanpuoleista nappulaa ja kirjoittamalla henkilön sähköpostiosoitteen. Henkilö lisätään nyt automaattisesti viestiketjun cc-kenttään. 
Katso myös: